ATB Misschien

18 maart 2019

De titel zegt het al een beetje. Misschien moet ik me toe gaan leggen op de ATB of MTB, mountainbiken dus. De fiets heb ik al, een overjarige maar nog steeds heel mooie Jan Janssen fiets model Nerox. Zwart van kleur met een mooie groep (versnellingen e.d.) er op. Pas nagekeken dus rijklaar en uitermate geschikte voor een beetje "endurance" op de bos- en veldpaden hier in het hoge noorden. Het is niet de fiets die je hier op de foto ziet.

Hoe kom ik er bij om er over na te denken te gaan fietsen? Dochterlief schaatst nog tot eind maart in de 11Stedenhal in Leeuwarden haar trainingsrondjes en zoekt een alternatief nu de lente er aan komt. En ja, zij wil graag gaan MTB'en, of ATB'en, weet jij het verschil? :-) Begin april gaan we wekelijks met haar naar het noorden van de provincie Drenthe waar een heuse jeugdafdeling van drie samenwerkende mountainbike verenigingen de handen ineen hebben geslagen en een heuse jeugdopleiding hebben opgezet. En daar heeft ze haar zinnen op gezet. Tsja, wat te doen met een sportieve dochter die kennelijk haar ei niet kwijt kan in teamsporten? Dan wordt het fietsen in plaats van met de vriendinnen naar de voetbal, korfbal, hockey, paardrijden, tennis en meer van die "halfzachte" sporten, zoals zij ze noemt.

Voor mij zou het goed zijn om ook meet te gaan fietsen. Hardlopen komt nog niet erg van de grond bij mij. Dus waarom niet de fiets erbij pakken en als dochterlief haar rondjes rijdt in de bossen en rondom Norg zelf in het zadel ook de omgeving verkennen. Ondertussen mijn conditie verbeteren en genieten. Ik weet zeker dat Joyce haar eigen Jan Janssen Nerox ook uit de schuur gaat halen. Wordt vervolgd.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik jou een optimale website kan leveren. Verder lezen!